Trainee Kamilla Abrahamsen (24) foretrekker tall foran tekst, og er kjent for å være en "tallknuser" Kamilla er utdannet samfunns-økonom fra Universitetet i Oslo. Hun skrev sin master-oppgave om prisdannelse i elektrisitetsmarkedet. Hun startet sin første traineeperiode i September 2014 på Høgskolen i Telemark der hun jobber i økonomiseksjonen. Kamilla trives godt på HIT og skryter av et godt sosialt arbeidsmiljø og nyttige arbeidsoppgaver. Hun foretrekker tall i stedet for tekst og liker godt å jobbe med budsjett, lønn, innkjøp og tallknusing. Som trainee ved HIT har hun fått utvikle seg innenfor mange områder og har fått innblikk i de økonomiske sidene ved en slik stor offentlig institusjon. Spesielt interessant er det å jobbe på detaljnivå opp mot det store samfunnsbilde og se sammenhengene. I tillegg til å få nyttig arbeidserfaring har hun satt spor etter seg i økonomiseksjonen ved å bidra til enklere metoder for raskere å kunne behandle store tall og datamengder. Den neste traineeperioden skal Kamilla ha ved Skagerak Energi Porsgrunn og jobbe med spennende arbeidsoppgaver innenfor kraftmarkedet. Målet etter endt traineeprogram er å finne drømmejobben og bosette seg fast i Grenlandsområdet. Kamilla anbefaler gjerne nyutdannede studenter å søke på Trainee Telemark. Det gir stor nytteverdi både for den enkelte trainee, for bedriften og for regionen i form av å binde kompetanse og utvikling. I tillegg til å bli kjent med flere bedrifter får man også mulighet til å delta på en rekke næringslivsarrangementer rundt om i regionen. Vi ønsker Kamilla lykke til videre, hennes kunnskap er viktig for regionen vår!
0 Comments
Trainee Helene Norli (26) tar et steg nærmere målet om å jobbe innenfor lokal og regional utvikling Helene er utdannet Statsviter. Hun har en mastergrad i administrasjon- og organisasjonsutvikling og en mastergrad i teknologi, kunnskap og innovasjon. Sin første Traineeperiode hadde hun i Telemark Fylkeskommune i avdeling areal og transport. I sin andre periode er hun å finne på Rådhuset i Porsgrunn Kommune i Rådmannens stab. Her jobber hun med flere spennende prosjekter.
Helene sier at det mest spennende hun jobber med er grenseoverskridende organisering i utviklingsprosesser, samt forholdet mellom politikk og administrasjon i offentlig forvaltning. Samordning og samhandling på tvers av grenser og nivåer er spennende og viktig, men kan også være det mest utfordrende å jobbe med. Helene har alltid vært samfunnsengasjert. Engasjementet for regionen, samt den faglige interessen for offentlig forvaltning, startet gjennom verv som leder for Skien Ungdomsråd som yngre. Ved siden av studier har verv og roller i studentorganisasjoner vært viktig. Helene ønsker å jobbe innenfor lokal og regional utvikling. Hun er spesielt engasjert i helhetlig samfunnsplanlegging og utvikling av effektive transportsystem. Hun synes Grenland samarbeider godt. Det er interessant å følge dette samarbeidet på de forskjellige nivå, og at det kan hentes ut verdifulle effekter ved videreutvikling av samarbeid. Grenland er en spennende region, det er mye som skjer her og Helene ønsker være delaktig og bidra til positiv utvikling. Vi ønsker Helene lykke til videre, Grenland og Telemark trenger hennes kompetanse! Ung og fremadstormende jente i et mannsdominert yrke Nataliia Nikolaieva er 24 år og kommer fra Ukraina, men har vært i Norge i to og et halvt år.
Nataliia har en Master i Energi og miljøteknologi ved HiT, og kom til Norge via et samarbeid mellom Høgskolen i Telemark og Nasjonale Tekniske Universitetet i Ukraina. Sterner Biotek er bedriften hun skal være i gjennom hele perioden. Sterner Biotek leverer prosess-komponenter og komplette systemer innen vannbehandling innenfor akvakultur, drikkevann, prosessvann og avløpsvann markedene. Hos Sterner Biotek driver hun med P&IDs (piping and instrumentation diagrams), kontakt med kunde, innkjøp, design og 3D modeller for anlegg som skal leveres. Nataliia deltok i et FoU prosjekt i slambehandling, hvor hun utførte slamanalyser med teknisk rapport. Som resultat av prosjektet, har firmaet utviklet optimale løsninger for effektiv reduksjon av slammengde i settefiskindustrien. Nataliia synes det er mest spennende å jobbe med prosess, design og FoU. Nå jobber hun med flere prosjekter og en av dem er ny fiske-lab ved Campus Ås. Her skal de bygge komplett fiskeanlegg med 3 separate RAS (Recirculating Aquaculture Systems) anlegg til i alt 140 fiske-kar. Hun liker at arbeidsoppgavene er forskjellige, slik får hun i tillegg til sitt fagområde mulighet til å utvikle kunnskap i flere fag (som bygg, rørlegging, elektro og automasjon) Vi håper at Nataliia greier å etablere seg i regionen og får mulighet til å fortsette med og bidra med sin kunnskap! |